Csobánkai Házi Gyermekorvosi Rendelő
+36-26-320-047
+36-26-520-014
Bejelentkezés

Média

Felelős szülők iskolája - Előadóink

Emlékszem arra a pillanatra, amikor 19 évvel ezelőtt frissen végzett orvosként haza vihettem az első gyermekemet. Az aggodalmaimat csak kis mértékben enyhítette a tudásom, és azt tapasztaltam, hogy a tankönyvekben talált magyarázatok és az élet adta problémák valahogy nem voltak szinkronban...
Tovább

Babaszoba.hu - Nem csak gyógyító (cikk)

A szülőknek manapság már nem csupán receptre van szükségük, hanem néha tanácsra, esetleg egy-egy hosszabb beszélgetésre is. Az évek alatt kialakult bizalomnak köszönhetően Laci dokitól beszélgetős időpontot is lehet kérni.
Tovább

Éva Magazin, Shape.hu – Beoltassam vagy sem?

Az egészségügyi kiskönyv szerint egy gyerek egyéves koráig négy, nagykoráig tíz kötelező oltást kap. De van még egy sor választható is, melyekkel elkerülhetünk jó pár kórságot. Beadassunk mindent? Vagy inkább semmit?
Tovább

Shape - Beoltassam vagy ne?

A H1N1 "ôrület" mellett nem feledkezhetünk meg a többi oltásról sem. Érdemes ezeket is megfontolni.
Tovább

Népszabadság Online – Szűrés és szuri

Az ÁNTSZ Gyermek-egészségügyi Intézet családtervezési programja keretében hívja fel a szülők figyelmét a megelőző védőoltások lehetőségeire. A program keretében hangsúlyozzák többek között a várandósság alatt esetleg komoly kockázatot jelentő, ma már védőoltásokkal elkerülhető fertőzések elleni védettséget.
Tovább

Nők Lapja Café – 13 fogas kérdés

Amikor a pici megszületik, nem is gondolnád, hogy még tízéves korában is a „fogzással” leszel elfoglalva. Cumi és kakaóivás, fogmosás és szuvasodás: olvasd csak el, és kiderül, hogy minden mindennel összefügg.
Tovább

Blikk.hu – Külön víz készül a babáknak

Talán az esztergomi eset (emlékezetes: három hete több megbetegedés történt a szennyezett ivóvíz miatt) segít megérteni, hogy a forralás nem tisztítja meg a vizet, csak a kórokozókat távolítja el, de a szennyeződéseket, nehézfémeket, vegyi anyagokat, gyógyszerszármazékokat nem.
Tovább

Borsonline – Beteggé tesz a túlzott rendszeretet

Méghogy a tisztaság fél egészség! Szakemberek szerint a túlzásba vitt higiéné növeli az allergiás megbetegedések kialakulását. Sőt a tisztaságmánia mögött gyakran lelki problémák állnak.
Tovább

Mr1 – Kossuth Rádió - Tévhitek a nem kötelező védőoltások körül

A gyógyszergyárak szinte évente állnak elő újabb és újabb szérumokkal, ilyen pl. a kanyaró, a méhnyakrák vagy a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltás. Ezek a készítmények többnyire drágák, ennek ellenére a szülők – gyermekük egészsége érdekében – kifizetnék őket, de sokan arról panaszkodnak, hogy nem tudni, tényleg hasznos-e, ha beadatják.
Tovább

Kismama Felkészítő Program

Babát vársz, és számtalan kérdés kavarog a fejedben? Április 30-án egy izgalmas rendezvényen vehetsz részt.
Tovább

Pharmaonline - Miben adjon tanácsot a patikus és miben ne?

Gyakorló háziorvosokat kérdeztünk meg arról, milyen mélységben tartják elfogadhatónak a gyógyszerészi gondozást?
Tovább

Mosolysarkok – Mosolyország Alapítvány

Asbóth József: - A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a Mosolyország alapítvánnyal közösen olyan mosolysarkok - toleranciasarkok - megnyitását tervezi az ország gyermekorvosi rendelõiben, ahol a gyerekek és szüleik barátságos keretek között ismerkedhetnek meg a segítséggel élõk életével.
Tovább

RTL Klub - CsCs Retró: Fertőző háziállatok

Tudomásul kell vennünk, hogy az állatok bizony nem emberek, így egészséges baktériumflórájuk, vagy akár egyes testváladékaik is károsak lehetnek az emberekre.
Tovább
Aktualitások Aktualitások Sportorvosi vizsgálat tovább
Egészség tippek Egészség tippek Hogyan gondoskodjunk gyermekünk egészségéről? Olvassa el egészségtippjeinket, amivel könnyedén hozzájárulhat gyermeke egészségéhez! tovább
Magánrendelés Magánrendelés Minden nap tartok magánrendelést, szükség esetén hétvégén is! tovább